TAWAKKAL SUMBER KECUKUPAN DUNYO AKHERAT

2012-05-08 12.38.30اللهم لك الحمد و منك الفرج و إليك المشتكى و أنت المستعن. لا حول و لا قوة إلا بالله العلي العظيم. و من يتوكل على الله و هو حسبه. نمو التوكل: ذكرُ ضَمانِ الله تعالى، وَ حِصْلُ حِصْلِهِ، ذكرُ جلالِه، و كمالِه و علمِه و قدرتِه و نزاهته عن الخلف و السهو و العجز و النقص. و إذا وضب العبد على هذه الأذكار بَعَثَـتْهُ على التوكُّلِ على الله سبحانه تعالى بأمر الرزق. و إن قيل: هل يلزم طلب الرزق بحال ما؟

 

نمو التوكل: ذكرُ ضَمانِ الله تعالى

Iku eling olehe Allah nanggung kebutuhan hidup kulo ambek sampean kabeh

Ngeae, yo dipikir awit cuilik biyen. Sampean biyen tau cilik a? Nek sampean diguwak ambek wong tuo sampean, isok mangan a? Tau makani semut? Gak.. embel aaa, palking semut nggolek panganan dewe!!Tau makani laler, wis talah kabeh iki dadi tanggungane Gusti.. .Allah! Semakin kulo ambek jenengan tawakkal, oalah Gusti kulo nderek Panjenengan mawon. Mamulo niku, kelakoane para wali biyen nek ndungo

  1. Tanange dikurepno disik
  2. Bismillah
  3. Laa haula wala quwwata illa billahi….
  4. Maksude: gak onok doyo soko nglakoni duroko, lan gak onok kekuatan melakukan ibadah nang Allah kecuali atas pertolongan Allah SWT.

اللهم لك الحمد و منك الفرج و إليك المستكى و أنت المستعن. لا حول و لا قوة إلا بالله العلي العظيم.

اللهم لك الحمد (Duh Gusti Allah, namung kagungan Panjengen utawi sekabehe puji)

و منك الفرج   (lan mung sakimng panjenengan kebukae kerupekan, kesusahan)

و إليك المشتكى (namung dateng Panjenangan nggone wadul)

و أنت المستعن.(namung dateng Panjengan Dzat sing pantes dijaluki tolong)

و من يتوكل على الله و هو حسبه.

 

وَ حِصْلُ حِصْلِهِ.

Lan kanga ran benteng bentenge tawakkal: koyok tumbu entok tutup. Umpomo tawakkal niki di wadahi tumbu (hishle tawakkal) moko hishlu iku tutupe tumbu.

ذكرُ جلالِه.(Ngeling-eling tanda tanda kekuasaane Gusti Allah)

Ayat niku onok 3:

  1. Ayat Naqli: Ayat-ayat al-Qur’an
  2. Ayat Aqli: ayat sing kenek langsung di nalar akal.

Gunung, ayate Allah, sampean taua nggawe gunung. Gunung niku minongko pakune bumi. Kulo ambek sampean palih saget mancik bumi. Nek sampek gunung gunung niku engken dino kiamat dibledosno Gusti Allah! Diyyer… diyyer…!

و تكون الجال كالإهل المنفوش

Langit gak onok cagake, kok gak rubuh

3. Ayat Bain: Petek niku sing anggrem, sing wedok. Niko pertondo nek wong wedok niku kudu ngenggremi anak-anake. Mergo wong lanang niku kakean alas an, wis bapakmu kesel!! Kono nang mbokmu! Kewan-kewan kabeh niku kathah  sing

و كمالِه و علمِه و قدرتِه و نزاهته عن الخلف و السهو و العجز و النقص

(eling nang kasampunanae Gusti Allah, Ilmune Gusti Allah, kuasane Gusti Allah, bersihe Gusti Allah, sucine gusti Allah saking nulayani, lan lali, lan apes, lan kurang)

Gak onok empun, mamulo nopo mawon nek diprutes balik nang Gusti Allah, kabeh entek.  Lapo Wak Min mati: dikersakno Gusti Allah. Lapo yu Mah kok mati: dikersakno Gusti Allah. Pokoke sembarang nek dikersakno Gusti Allah, entek. Gak onok jawaban maneehhh, gak onok alas an maaneh!

 

Tapi biasane Gusti Allah niku, tasih remen ndamel sunnahe Gusti Allah. Kedaden ngeten mergo  ngeten. Jan-jane, mungguh Allah nopo mawon walapun mboten ndamel sebab-akibat niku nggeh hake Gusti Allah.

 

MasyaAllah…! Sik etas ngopi ambek aku, lho kok mati,!

Tapi biasane nggawe sebab akibat, loro seterok mati, lho lapo mati? Ooo anu loro seteruk! loro asam aurat! Lho iku yuk Tun kok mati? Iyo, loro asam aurat! Walau kadang-kadang jenengan mikir gak mungkin, nek empun dikersakno Gusti Allah, mboten enten sing mboten mungkin!!!! Watu gak mungkin rutuh munggah. Lha niko enten watu rutuh mungguh mergo disedot lesus!!! Kabeh mungkin nek dithukno ambek kuasane Gusti Allah!

 

Ee… wong sing sogih sogih, koyok-koyoko nek bondo jenengan mboten saget entek!!! Lhooo nek Allah ngersanke nopo mawon bakale dadi… Mboten enten sing mboten.. mungkin.

Allah niki Moho Suci soko lali, cobak nek ono pengeran lali ngekei mangan teng tiang Bakalan niki! Se-minggu ae… masyaAallah, korat karit sak Bakalan! Lho… aku lalie… lha maeng Moloikat Mikail nangndi ae?

 

و إذا وضب (mongko tak kalane ngelakoni sopo) العبد (nggeh al-‘abd) على هذه الأذكار (ing atase iki piro-piro dzikir –eling) بَعَثَـتْهُ (mongko dorong niku dzikir-dzikir wau, hu: nggeh ‘abd) على التوكُّلِ (dumateng perkawis tawakkal) على الله (ing atase Allah ta’ala) سبحانه تعالى بأمر الرزق.

Tawakkal niku urusan ati, ojok dithukno ndik jobo!!!

Nek sampean thithik thithik muni tawakkal sak durunge nyambut gawe! Lho… bujat…. Kabeh.. rusak kaaaabeeh..!

Mestine: “Akale thukno, tapi kabeh balikno nang ati!”

و إن قيل: هل يلزم طلب الرزق بحال ما؟

و إن قيل: (mongko lamun deen uucapake) هل  يلزم (opo tho wajib) طلب الرزق (nyuprih rizki, nggolek rizki) بحال ما  (kelawan pinten-pinten tingkah damel pados rizqi)

Posted on 26 Desember 2013, in Agama, Aqidah Tauhid and tagged , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: