Saben Wong Urip Panggah Diuji

Manungso urip dudu kakarepe déwé, ananging soko kersané Gusti Allah, yén Gusti Alloh ora kerso, manungso ora bakal ono. Mulo manungso mung kari manut, monggo kersoopo kang dikersakaké Gusti Allah.

1.  Sabén wong ora bakal luput soko cobo lan ujiané Gusti Allah, uripé mengkono ugo patiné. Elingo!

Gusti Allah Kang gawé pati lan urip kanggo nguji marang siro, endi sing luwih becik. Allah iku Moho Mulyo lan Paring Ngapuro.” Ringkesé :

·      Uripe ‘kanggé sopo, lan uripe kanggé tumindak opo.

·      Patine ‘kangge mbélani opo, lan kanti tumindak opo.

2.  Sabén wong Islam (muslim) mestiné, mung manut Gustiné Sing Paring urip lan pati, mulo saben-saben sholat kudu sumpah,

Muhammad dawuhoSatemené sholatku lan ngibadahku, lan urip ugopatiku, ndak pasrahaké marang Gusti Allah, kang mangérani alam kabéh”.

Dadi sing bener; Urip, pati lan ngibadahé wong Islam kuwi kudu mung kanggé lan dipasrahaké marang Gusti Allah waé. ojo kléru, ojo ragu-ragu lan ojonganti ora nyawiji, ora medang miring.

3.       Supoyo urip lan patiné lulus, amal ibadahé ditompo karo Gusti Allah, Supoyo nyoto, néru, lan nuladani Kanjeng Nabi Muhammad SAW. Lan tumindaké poroRosul AS. Sebab Kanjeng Nabi Muhammad diutus supoyo di tuladani sama barange. Ora  onsing olo, ora ono sing kuciwo, ora ono sing salah, kabeh ngemu wingerti , ora nyimpang soko pituduhé Gusti Allah. mulané percoyo marang rosul dadi rukun Iman, lan syahadat rosul klebu rukun Islam. Elingo!

Satemené siro iku duwé panutan becik, hiyo iku rosulullah (Kanjeng Nabi Muhammad), tumirap wong kang ngarep-ngarep ganjarane Allah, sarto wedi siksane dinQiyamat. Opo déné wong kang tansah éling marang Gusti Allah”.

 “Opo waé kang diparingaké déning Rasul lakonono, lan opo waé kang dilarang tinggalen”.

4.       Ujiané Gusti Allah marang kawulané kanthi olo lan kanti becik, iso ugo pati, roso wedi. Keluwén, isp. élingo!

Saben awak mesti ngrasaké pati, lan Ingsun ‘nyobmarang siro kabéh kanti olo lan becik, marang ngarsa Ingsun siro pododibalekaké.” 

Satemené Ingsun mesti ngobo siro kabéh kanthi roso kuwatir (wedi), lan luwé, lan kekurangan bondo, lan kelangan nyowo, lan woh-wohan, lan bungahn wong-wong kang podho sabar”.

5.    Bijiné saben wong Islam sing arupo ganjaran, swargo, syafaaté Kanjeng Nabi, lanopo waé soko ngersané Gusti  Allah bakal diparingaké sak bubaré ujian, hiyo kuwi sak bubaré urip lan pati.  Gusti Allah ora bakal nyulayani  janji. Mulané kudu tetep sabar ojo nelongso ananging terus ngati ngati, ojnganti kapitauan lan rugi sajroné urip mbesuk. Elingo

Demi wektu. Sayekti manungso iku temen-temen sajroning kapitunan kejobo, kang duwéni Iman, sarto nindakaké amal sholeh (kebaikan), lan weling – wineling ing bener lan ing kesabaran.”

Akhiripun, mugi-mugi kulo lan panjenengan sami sedoyo, kaum muslimin lan sedoyo jama’ah haji tansah diparingi pituduh saking ngersanipun Gusti Allah lan lulus saé saking sedoyo ujianipun. Amiiin!

___________________________

* Disampaikan Oleh: Drs. KH. Muhammad Ma’shum Yusuf (Pimpinan Pondok Modern Arrrisalah Program Internasional) Pertemuan Jama’ah IPHI Kab Ponorogo di Sumoroto.  Ahad, 29 Februari 2009

About CakTip

Pelayan santri-santriwati Pondok Modern Arrisalah Program Internasional di Kota-Santri Slahung Ponorogo Jawa-Timur Indonesia K. Post 63463. Lahir di Segodorejo Sumobito Jombang JATIM di penghujung Ramadhan 1395 H. Pernah bantu-bantu di IPNU Sumobito Jombang, IPM SMA Muh 1 Jombang, beberapa LSM, karya ilmiah, teater, dll. Lagi demen-demenya sama design grafis (corel). Sekarang lagi ngarit rumput hidayah di lapangan perjuangan PM Arrisalah. Sekali waktu chekout ke beberapa tempat yang bikin penasaran untuk nambah ilmu. Duh Gusti! Nyuwun Husnu-l-Khatimah!

Posted on 8 Maret 2009, in Drs. KH. Muhammad Ma'shum Yusuf and tagged . Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: